2,9 milioane de copii mor în fiecare an, în prima lună de viață. Administrarea medicamentelor la sugari în condiții de siguranță este o provocare la nivel mondial – în special în anumite țări în care accesul la asistență medicală este limitat.

Primele ore și zile de viată ale unui copil prezintă un mare risc. Recunoscând dificultatea cu care se confruntă părinții și personalul de asistență medicală în administrarea îngrijirilor la nou-născuți, o companie a creat o solutie inovatoare: Just Milk.

Deci cum funcționează?

Just Milk este un dispozitiv din silicon, de unică folosință, care este proiectat pentru a administra medicamente și substanțe nutritive la sugari prin fluxul de lapte matern.

Dispozitivul este ultraslim, ceea ce înseamnă că medicamentul poate fi administrat în mod discret și eficient în timpul etapei de alăptare.

Cu toate că dispozitivul este încă în faza de testare, compania speră să poată fi utilizat “în lupta globală împotriva malnutriției, a bolilor infecțioase și a altor crize de sănătate.”

Încercarea de prevenire a transmiterii HIV în timpul alăptării a determinat echipa de cercetători să identifice o soluție pentru a transfera copilului o serie de medicamente și substanțe nutritive prin laptele matern.

Sistemul va fi folosit de către mame în timpul alăptării pentru a elibera agenți terapeutici, cum ar fi antimalarice, antiretrovirale, antibiotice si micronutrienti.

Aparatul va permite mamelor să îmbunătățească șansa de supraviețuire a nou-născuților. Cupele de dozare și seringile orale folosite tradițional în administrarea de medicamente nou născuților pot duce la erori de dozare și sunt neigienice.

Când vom vedea dispozitivul Just Milk pe piață?

Pana in prezent, compania a efectuat cercetări extinse pentru a consemna modul în care dispozitivul va fi primit cultural în întreaga lume, și modul în care se poate integra alăptării în condiții de siguranță.

Acum că etapa de cercetare s-a încheiat, vom avea oportunitatea să achiziționăm acest dispozitiv inovativ începând cu anul următor.

Leave a Reply