Facebook Messenger a încorporat o platformă specială prin care refugiații vor avea la dispoziție un avocat robotizat.

De ce? Ei bine, pentru a îi ajuta să ia decizii în cunoștință de cauză și în conformitate cu legislația în vigoare a statului în care aceștia se află.

Lumea politică nu au reușit să facă față crizei actuale a refugiaților, iar acest fapt este atestat de numărul foarte mare de oameni (circa 65 milioane), care au fost forțați să își părăsească locuințele pentru a căuta o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor.

Dar, din fericire, acolo unde autoritățile au eșuat, există unele inițiative independente care au propus soluții creative.

Joshua Browde a demonstrat acest lucru printr-un robot special conceput care oferă consiliere juridică refugiaților, fără nici un cost.

Se pare că această funcție oferă îndrumări refugiaților prin intermediul platformei Facebook Messenger.

Avocatul robotizat adresează refugiaților o serie de întrebări care îi permit să afle informații cheie despre situația curentă a individului, în urma cărora va decide dacă este eligibil pentru protecție.

Mai mult decât atât, avocatul utilizează informațiile disponibile pentru a completa automat formularele necesare și, de asemenea, se va ocupa de trimiterea lucrarilor in numele clientilor sai.

Aceasta nu este, însă, prima inițiativă de acest gen. Anul trecut, un avocat robot a câștigat o popularitate de nedescris dupa ce a contestat cu succes peste 180.000 de amenzi.

Menționăm că viața privată a utilizatorilor și asigurarea informațiilor personale sunt garantate în urma folosirii serviciului de avocatură online.

Această nouă caracteristică este, pentru moment, disponibilă doar în unele țări, reprezentând o soluție ideală pentru refugiații care doresc să înceapă o viață nouă, într-o țară străină.

Leave a Reply