Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, reprezentantele sexului feminin s-au luptat pentru a clarifica valoarea lor la locul de muncă, acasă și peste tot în lume. Inclusiv în lumea tehnologiei.

Potrivit Departamentului Muncii din Statele Unite ale Americii, doar 26 % dintre persoanele angajate în domeniile IT și matematică sunt femei.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă orice „ingineriță” care nu se potrivește cu valorile pe bază de testosteron din Silicon Valley, cele mai multe dintre femei si-au pus amprenta în domeniu și s-au luptat neîncetat să aducă îmbunătățiri, care de care mai răsunătoare.

Whitney Wolfe, co-fondatoarea Tinder, a demisionat din cadrul companiei pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Dar, Whitney a refuzat să renunțe definitiv la aplicația de online dating. Astfel, a creat Bumble, aplicația care conferă control femeilor atunci când sunt în căutarea unui partener online.

Laura Weidman este una dintre cele mai convinse susținătoare ale industriei tech pentru diversitate. Cu ajutorul unui sistem denumit CODE2040, ea susține inginerii tineri, latini și de culoare care lucrează în IT, pentru a se asigura că diversitatea rasială este reprezentată proporțional în domeniu.

Weidman Powers a servit, de asemenea, administrația prezidențială din timpul mandatului lui Barack Obama, ca senior consilier al departamentului tehnologic.

Ellen Pao a condus Reddit, și a fost partener junior la firma de capital de risc Kleiner Perkins Caufield.

Numele ei v-ar putea suna familiar, deoarece ea a dat în judecată această societate pentru discriminarea de gen.

Pao a pierdut procesul, dar acest necaz i-a adus o recunoaștere totală în cultura tech din Silicon Valley.

Laura Gómez este un avocat pentru diversitate în tehnologie, și își susține misiunea în slujba ei de zi cu zi. În calitate de CEO al departamentului pentru analiză Atipica, Laura ajută companiile să utilizeze date pentru a crea diverse strategii în procesele de angajare.

Leave a Reply