ANAF

ANAF demarează controale în toată ţara. La începutul lunii, Primul Ministru a declarat că acţiunile de control fiscal vor fi amplificate în perioada următoare.

Sorin Grindeanu a spus că prioritatea o reprezintă acum eficienţa controlului şi gradul de colectare. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi schimbă astfel abordarea controalelor.

Acestea se vor face în funcţie de rezultatele obţinute în urma unei ample analize de risc, se arăta într-un comunicat oficial.

Instituţia spune că se va face o încadrare de risc a contribuabulilor. Cei care vor fi încadraţi în categoria de risc, vor fi primii vizaţi de controalele fiscale.

Se vor analiza datele raportate şi se vor compara cu cele aflate deja în evidenţa inspectorilor fiscali. În funcţie de rezultat, aceştia vor decide unde se impun controale şi care va fi amploarea lor.

 

Localurile de fiţe din Constanţa, amendate de inspectorii antifraudă

 

Agenţii economici din Constanţa nu au scăpat nici în seara de 8 martie. Mai multe localuri de fiţe au fost amendate, după ce inspectorii antifraudă au descins în control.

Byblos, Irish Pub şi Madame Margo sunt doar câteva dintre localurile în care au avut loc controale ANAF de Ziua Femeii

 

Zvonurile care umblă printre agenţii economici spun că sancţiunile aplicate se ridică la zeci de mii de lei.

Doar restaurantul libanez Byblos, de exemplu, a fost amendat cu 7000 de lei.

Surse din cadrul ANAF spun că acţiunea a fost coordonată direct de la Bucureşti.

Deocamdată, ANAF Antifraudă nu a transmis date oficiale cu privire la controalele de pe 8 Martie din Constanta. În perioada următoare se aşteaptă un punct de vedere al instituţiei cu privire la ce sume se ridică sancţiunile şi ce alte localităţi au fost vizate.

Vom reveni cu amănunte.

 

 

 

Leave a Reply