nike hijab

La începutul acestui an, Nike a revoluţionat industria articolelor de inspiraţie sportivă lansând o colecţie de haine plus size.

Se pare însă că brandul american nu încetează să şocheze

De curând, reprezentanţii companiei au anunţat lansarea unei linii de hijaburi de inspiraţie sportivă, special concepute pentru atletele de religie musulmană.

Articolele mai puţin obişnuite fac parte din colecţia ‘Nike Pro Hijab’ şi au fost confecţionate dintr-un material special, extrem de durabil, asemănător unei plase flexibile.

Proiectul a luat naştere în urmă cu un an şi a implicat un grup impresionant de experţi din industria modei şi sportive de religie musulmană.

‘Desi a luat naştere în urmă cu un an, Nike Pro Hijab are origini mult mai vechi şi marchează tranziţia unei culturi, în care tot mai multe femei încep să practice o activitate sportivă’, a mărturisit unul dintre purtătorii de cuvânt ai brandului de tradiţie pentru Al Arabiya.

Se pare că muza acestei colecţii a fost nimeni alta decât atleta Sarah Attar

Sportiva de origine arabă a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, la categoria ‘Ridicarea greutăţilor’.

Attar a fost una dintre personajele cheie ale acestui proiect

Aceasta a fost implicată direct în procesul de concepţie al materialului ultrauşor pentru colecţia Nike Pro Hijab.

‘Acest produs este rezultatul cererilor făcute de atleţi pentru a obţine performanţe mai bune’, a adăugat reprezentantul.

Colecţia cuprinde hijaburi de culoare neagră, în tonuri neutre şi vor ajunge pe rafturile magazinelor începând cu primăvara anului viitor.

 

Leave a Reply