referendumul

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie vrea să demareze referendumul pentru definirea căsătoriei. Mihai Gheorghiu spune că va face în curând propunerea partidelor politice. El doreşte ca o definiţie clară în acest sens să fie dată în Constituţie.

Gheorghiu a declarat că trebuie să acordăm o atentie deosebită acestui subiect. Definirea căsătoriei va avea efecte în viaţa de zi cu zi, a noastră şi a copiilor. Cel mai probabil, în utima decadă a lunii mai, populaţia va putea fi consultată cu privire la acest subiect delicat.

Mihai Gheorghiu a participat de Ziua Femeii la o conferinţă destinată subiectului definirii căsătoriei. Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Vest, Mitropolia Banatului şi Coaliţia Pentru Familie.

Una dintre cele mai mari organizaţii care apără libertatea religioasă în lume, Alliance Defending Freedom, a fost reprezentată de un avocat.

Adina Portaru a declarat că din punct de vedere legal, trebuie creat un model social pentru fiecare cetăţean. Dar, din perspectiva copilului, el trebuie să crească alături de mamă şi de tată. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ în alte societăţi, mai spune aceasta.

Portaru a mai afirmat că referendumul pe această temă ar fi un lucru benefic pentru întreaga societate românească

Şi medicul Pavel Chirilă a fost prezent la eveniment. Acesta susţine că în prezent se lucrează pentru a se distruge identitatea de gen a oamenilor, iar Biserica nu face altceva decât să apere normalitatea.

Au existat şi păreri contra în timpul conferinţei

Un grup de tineri au provocat un scandal. Aceştia nu sunt de acord cu referendumul şi i-au acuzat pe cei de la prezidiu că spun minciuni.

Nici de partea cealaltă lucrurile spiritele nu au fost mai calme. Un bărbat prezent în sală a sărit la bătaie, nervos că tinerii au întrerupt discursurile, adresându-le injurii.

 

Leave a Reply