Dacă există vreun lucru care este previzibil atunci când vine vorba despre Tweet-urile Președintelui Donald Trump, cu siguranță este vorba despre greșelile sale de tipar.

Dar, deloc surprinzător, nu asta este lucrul cel mai deranjant pentru comisia congresului american, ci acțiunile realizate de Trump în urma acestor greșeli.

Miercuri, Comisia responsabilă pentru Supravegherea și Reformarea Guvernului a trimis o scrisoare la Casa Albă exprimându-și îngrijorarea cu privire la modul în care Trump șterge acele tweet-uri pline de greșeli, împiedicându-le astfel să fie catalogate în mod corespunzător în Registrul Actelor Prezidențiale.

1-6263034afd

Acest act a fost pus în aplicare în 1978, după scandalul Watergate, și a reglementat statutul public al acestor documente și punerea lor în grija Arhivelor și a Înregistrărilor Administrației Naționale (NARA).

Și, odată cu expansiunea social media, inclusiv în mediul prezidențial, specialiștii au ceva mai mult de lucru acum: trebuie să includă în arhive inclusiv Tweet-urile aberante ale Președintelui.

Trump obișnuiește să își șteargă o mulțime de tweet-uri, mai ales din cauza erorile de scriere.

Vineri, spre exemplu, i-au trebuit trei încercări pentru a posta un tweet ce conținea cuvântul “prin prezenta” („hereby”) scris corect.

Alte tweet-uri, cum ar cele de sâmbătă dimineața, prin care Trump ne-a dovedit că nu știe să scrie corect „robinet” („tap”) , au rămas în continuare publicate.

De asemenea, există preocupări nu doar în legătură cu tweet-urile șterse de Trump, dar și referitoare la securitatea telefonului Android pe care Președintele îl folosește ocazional pentru a posta tweet-uri.

In luna februarie a acestui an, senatorul Tom Carper a trimis o scrisoare către Departamentul Apărării cerându-le să analizeze cu atenție această problemă, căci poate repreznta o viitoare premisă a amenințării securității naționale.

Leave a Reply