Haideți să repetăm împreună: Femeile își cunosc la perfecție corpurile. Femeile pot avea încredere în corpurile lor!

Trebuie să recunoaștem, nu avem parte în fiecare zi de așa ceva; ca un studiu de renume să vină în sprijinul acestor adevăruri evidente, dat fiind faptul că femeile încă mai aud sfaturi clișeice, spuse pe un ton arogant – care vin inclusiv din comunitatea medicală – despre lucruri cum ar fi ciclul menstrual, avortul și nașterea.

Acum, un nou studiu ofera dovezi clare ca liniile directoare emise de studiile medicale anul trecut referitoare la sarcină și la consumul de alcoolul subestimează femeile.

Această cercetare, publicată joi in revista „Obstetrica si Ginecologie”, constată, în esență, că femeile știu cum să ia cele mai bune decizii cu privire la corpurile lor.

Studiul a fost efectuat în urma recomandărilor controversate emise anul trecut de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, care sfătuiau femeile active din punct de vedere sexual, care nu folosesc metode contraceptive eficace, să nu bea alcool, din cauza șanselor crescute ca embrionul să dezvolte tulburari din spectrul alcoolismului fetal (FASD).

Concluziile studiului păreau a fi devastatoare. Cercetătorii studiului susțineau că recomandările sunt aplicabile practic tuturor femeilor fertile, care pot concepe un copil.

Logica de orientare a sugerat, de asemenea, că femeile sunt pasibile să nu renunțe la acool odată ce sunt obișnuite să bea cu regularitate, așa că specialiștii au conchis: femeile nu ar trebui să bea deloc, sub nicio formă!

Cu toate că există dezbateri cu privire la efectele moderate ale alcoolului comparativ cu consumul exagerat de alcool in timpul sarcinii, CDC afirmă că nu există niciun moment în care femeile pot bea în condiții de siguranță în timpul sarcinii, nici o cantitate permisă.

Atunci când Hartmann a aruncat o privire mai atentă asupra femeilor care au continuat să bea în timpul sarcinii, ea a făcut o descoperire surprinzătoare. Femeile mai în vârstă, de culoare albă, cu o educație mai bună, care câștigă mai mulți bani, au fost mai expuse consumului de alcool în timpul sarcinii.

“Nutresc speranța că aceste date sugerează că femeile sunt conștiente de corpurile lor.”

Astfel, soluția cercetătoarei pentru a preveni incidența tulburărilor FASD, nu stă în așteptarea în van ca 6 milioane de femei să stopeze consumul de alcool doar pentru că este posibil să rămână însărcinate.

Din moment ce majoritatea femeilor renunță la alcool în momentul în care află că sunt însărcinate, soluția este crearea unor teste de sarcină mai eficiente, care să prezică sarcina cât mai devreme cu putință.

Leave a Reply