FIFA

Tricolorii ocupă locul 39 în clasamentul FIFA, anunţă organizaţia. Veştile sunt nesperat de bune, având în vedere că echipa naţională a urcat o poziţie faţă de luna trecută.

Noua ierarhie mondială a fotbalului a fost dată publicităţii joi.

Naţionala noastră are în acest moment 703 puncte şi a urcat o poziţie în clasament. Până în luna februarie, tricolorii ocupau locul 40.

Argentina se afla în continuare pe primul loc

În fruntea clasamentului mondal, Argentina continuă să fie regina fotbalului. Ţara are 1644 de puncte şi este urmată de Brazilia, cu 1543 de puncte.

Pe locul al treilea se află Germania, cu 1443 de puncte şi iar Chile şi Belgia ocupă următoarele două poziţii.

Punctajul unei echipe naţionale se calculează în funcţie de doi factori: media de puncte în meciurile dn ultimul an şi media de puncte în cele mai vechi de un an.

Numărul de puncte pe care o echipă le poate obţine la un meci se calculează în funcţie de anumiţi coeficienţi. Este important rezultatul meciului, dar şi valoarea adversarului. Importanta meciului se calculează şi ea, şi se ia în calcul şi confederaţia din care face parte echipa adversă.

 

Polonia ocupă locul 12 în clasamentul FIFA

Cea mai puternică adversara a României la Campionatul Mondial din Rusia este Polonia. Ţara este clasată pe locul 12, în urcare două locuri faţă de luna februarie.

Danemarca are 662 de puncte şi ocupă locul 58, iar Muntenegru este abia pe poziţia 64. Armenia ocupa locul 85, iar Kazahstan, 94.

Următorul meci al naţionalei României este împotriva Danemarcei şi are loc pe 26 Martie, pe Cluj Arena.

Leave a Reply