apa potabilă

În mod sigur apa reprezintă ultima ta grijă în momentul în care călătoreşti într-o ţară străină

Deşi majoritatea sunt îndeajuns de precauţi din acest punct de vedere în momentul în care ajung într-o ţară din lumea a treia, aceeaşi grijă ar trebui să reprezinte o prioritate şi atunci când călătoresc prin Europa.

Din nefericire, România este din ţările în care apa potabilă nu este tocmai sigură pentru organismul uman.

Apa potabilă infestată poate afecta serios sistemul digestiv sau, în cel mai rău caz, te poate îmbolnăvi de hepatită de tip A, holeră sau febră tifoidă.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, nu doar consumul propriu zis de apă te poate trimite la spital în timpul unei vacanţe.

În momentul în care nivelul de infestare este unul ridicat până şi spălatul pe dinţi este suficient pentru a contacta o bacterie.

‘În timp ce în marile oraşe apă potabilă este mai sigură deoarece a fost tratată, calitatea apei potabile când vine vorba de zonele rurale este îndoielnică’, a declarat unul dintre experţi.

În concluzie, aceştia recomandă şi promovează intens consumul de apă îmbuteliată.

Până una alta, noi vă punem la dispoziţie şi o listă cu ţările în care apa potabilă este consumabilă şi cele în care apa de la robinet nu este o alegere tocmai bună.

Ţările în care apa de la robinet NU este bună: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Estonia, Moldova, Muntenegru, România, Georgia, Kosovo, Lituania, Serbia şi Slovacia.

Statele în care apa potabilă este sigură: Andorra, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Anglia, Vatican.

Print

Leave a Reply