astenia

Astenia este o afecţiune reală de care suferă din ce în ce mai multă lume. Aceasta survine atunci când au loc schimbări mari de temperatură, de obicei primăvară şi toamna.

Schimbările de temperatură şi lumină pot afecta organismul uman. Multe persoane acuză epuizare, stress, apetit redus sau slăbiciune musculară şi dureri de cap.

Există câteva remedii pentru a combate astenia, spun specialiştii

Cea mai la îndemână metodă este de a opta pentru o alimentaţie sănătoasă. Triptofanul, un aminoacid, te va ajuta să capeţi o stare de bine. Poţi consuma alimente precum ouă, peste, nuci, avocado, ananas sau cereale. Nu uita de alimentele care te hidratează şi sunt sărace în calorii, precum ştevia, usturoiul sau ceapa verde, loboda şi urzicile.

Organismul depune un efort pentru a se adapta noilor condiţii de climă. Aşadar, un somn odihnitor, de 7-8 ore pe noapte, te poate ajuta să combaţi astenia.

Ceaiul de ginseng are proprietăţi anti-stress şi ajuta la recăpătarea vitalităţii. Atenţie, însă: nu trebuie să consumi mai mult de două ceşti pe zi.

Chiar dacă ţi se pare că nu au energie, încearcă să incluzi în stilul tău de viaţă exerciţii fizice uşoare. Poţi începe cu mersul pe jos sau cu ore distractive de aerobic. Te vei simţi mai în formă, iar starea de spirit se va îmbunătăţi.

Vitamina B este esenţială în lupta cu oboseala. Asigură-te că mănânci corect şi optează pentru alimente precum tofu, mazăre, broccoli, banane, ciuperci sau seminţe de floarea soarelui.

Orice ai face, ai grijă la hidratare. Un consum adecvat de lichide va face minuni la capitolul vitalitate.

Fă-ţi timp pentru hobby-uri. Se spune că râsul este cel mai puternic medicament, şi nu degeaba. Înconjoară-te de persoane pozitive, cu care ai pasiuni în comun şi alături de care îţi face plăcere să petreci timpul.

 

 

Leave a Reply