legea graţierii

Legea graţierii încă mai face victime în rândul social-democraţilor. Şerban Nicolae spune că este dispus să îşi retragă amendamentele care au generat noi discuţii cu privire la graţiere.

Senatorul a spus luni că este gata să îşi retragă amendamentele controversate. Anunţul a venit la scurt timp după ce preşedintele PSD anunţase deja că acestea vor fi retrase.

Liviu Dragnea a declarat că a discutat în prealabil cu senatorul şi că acesta a decis să facă un pas în spate.

Atât Liviu Dragnea, cât şi premierul Sorin Grindeanu au afirmat, la unison, că Nicolae nu are susţinerea PSD pentru cele două amendamente depuse.

Acesta din urmă a spus, că cel mai probabil, îl va retrage pe cel privind graţierea celor condamnaţi pentru luare şi dâre de mâţă, trafic de influenţa şi abuz în serviciu.

Nici Ministerul Justiţiei nu îl susţine pe Şerban Nicolae, astfel senatorul nu va avea încotro decât să retragă amendamentele controversate.

 

Senatorul a declarat că nu are niciun fel de ambiţie personală în ceea ce priveşte legea graţierii

Mai mult decât atât, acesta s-a arătat deranjat de acuzaţiile că ar favoriza corupţii, motiv pentru care a decis să facă un pas înapoi.

Comisia Juridică a Senatului va dezabate pe 21 martie proiectul de lege. Se va discuta despre graţierea unor pedepse.

De asemenea, senatorii vor întocmi raportul şi în ceea ce priveşte unele măsuri educative, în regim închis.

Guvernul României este iniţiatorul acestui poiect de lege. Senatul este prima cameră sesizată, iar adoptarea tacită se va face pe 25 aprilie.

 

 

 

Leave a Reply