baloane

49 de persoane au fost rănite în Turcia după ce trei baloane cu aer cald au aterizat forţat. Majoritatea victimelor sunt turişti străini aflaţi în Cappadocia.

Baloanele cu aer cald sunt unul din punctele de atracţie ale turiştilor din Cappadocia. Marţi dimineaţa, însă, clipele de relaxare ale oamenilor s-au transformat în momente de groază.

Trei baloane transportau turişti europeni şi chinezi, dornici să admire frumuseţile din zona de la înălţime. Vântul s-a intensificat brusc, iar trei dintre ele au fost nevoite să aterizeze de urgenţă.

Unul dintre piloţi a declarat că au decolat dimineaţa, la ora locală 7.00, din Goreme. Acesta spune că vremea era destul de rece, însă nu părea să ridice probleme, aşa că toţi piloţii au continuat excursia în aer.

Cele trei făceau parte dintr-un grup de 10 baloane care au decolat simultan

Baloanele au fost lovite brusc de rafale de vânt puternic. Ca şi când nu era de ajuns, în timpul schimbărilor bruşte de temperatură a început să plouă. Prin urmare, piloţii au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă în apropierea satului Sofular.

49 de oameni au fost răniţi în urma aterizării forţate

Dintre aceştia, nouă au suferit fracturi. Restul au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare şi au fost externaţi imediat din spitale.

Presa turcă reaminteşte că incidentul nu este unul singular. Luna trecută, un turist din Danemarca şi-a pierdut viaţa după ce balonul în care se află a aterizat forţat peste pietrele din regiune.

Din cauza reliefului vulcanic din zona Cappadocia, aterizarea nu s-a putut produce în condiţii de siguranţă.

 

 

 

Leave a Reply