Produsele de post

Produsele de post sunt la îndemâna oricui vrea să ţină tot postul Paştelui. Se găsesc la toate super-marketurile şi magazinele de cartier şi te scutesc de corvoada gătitului.

Statisticile oficiale spun că 90% din populaţia României este formată din crestin-ortodocsi. Dintre aceştia, mai mult de două treimi spun că ţin posturile mari din an, de Paşti şi de Crăciun.

Specialiştii trag un semnal de alarmă, că de altfel, în fiecare perioadă de post. Unele alimente din comerţ pot dăuna grav sănătăţii, chiar şi consumate în cantităţi mici.

Ar fi bine să eviţi produsele de post şi să consumi pe cât posibil mâncare de casă sau fructe şi legume

Cele mai „păcătoase” produse sunt pateurile vegetale şi margarina. Primele au o cantitate uriaşă de E-uri şi de zahăr. În ceea ce priveşte margarina, efectele ei nocive sunt deja arhicunoscute. Este bine să stai cât mai departe de astfel de produse, pentru a nu face un drum la medic după încheierea postului.

Specialiştii mai spun că produsele din soia sunt foarte periculoase, mai ales pentru femei. Bineînţeles, depinde foarte mult şi dacă soia este modificată genetic, dar şi cantitatea şi modalitatea în care este consumată.

Salamul vegetal sau caşcavalul nu ar trebui să existe în frigiderul tău

Adevărate bombe pentru sănătate, salamul şi caşcavalul de post sunt total nerecomandate într-un regim de viaţă echilibrat. E drept, nu conţin nimic de origine animală, dar nici de origine vegetală. Sunt doar chimicale.

Efectele consumului de astfel de produse se văd imediat. Prima care va avea de suferit este inima, spun specialiştii.

Nutriţioniştii recomandă ca în perioada postului să păstrezi o dietă pe cât se poate de echilibrată. Consumă cât mai multe fructe şi legume în starea lor naturală şi încearcă să mănânci mâncare de casă, proaspată şi făcută din ingrediente naturale.

Leave a Reply