blugi skinny

Blugii skinny, jachetele cu gulere mari de blană şi genţile maxi afectează sănătatea femeilor

Potrivit unui nou studiu, 3 din 4 femei acuză dureri în momentul în care poartă unul dintre articolele de mai sus.

Studiul realizat pe un eşantion de 2.082 femei sugerează că orice articol vestimentar care provoacă durere fizică sau îngreunează mişcarea poate genera probleme grave în ceea ce priveşte postura.

‘Multi pacienţi habar nu au că hainele sau accesoriile le pot afecta spatele sau postura’, a declarat Tim Hutchful – unul din autorii experimentului.

‘Genţile supraîncărcate reprezintă ceva comun, în timp ce blugii skinny îţi îngreunează deplasarea, mai ales în zona şoldurilor şi a genunchilor’ – a adăugat medicul.

‘Croielile asimetrice, mânecile mari, gluga şi bijuteriile grele sunt şi ele periculoase’.

Potrivit specialiştilor, hainele asimetrice, în special cele cambrate, te pot determina să mergi diferit, ceea ce nu este tocmai sănătos.

Mânecile oversize te ‘forteaza’, oarecum, să îţi ţii mâinile într-un mod neobişnuit.

1 din 4 femei implicate în experiment sunt conştiente de faptul că hainele ‘la moda’ nu sunt neapărat şi comode, însă au ales aspectul în favoarea confortului.

Mai mult de jumătate din cele 2.082 poarta aproape zilnic blugi skinny şi poşete de tip oversize, în timp ce o treime au o afinitate pentru jachetele cu gulere mari de blană.

Tim Hutchful susţine că pantalonii lejeri, blugii cu o croială dreaptă şi adidaşii sunt cea mai sănătoasă varianta pentru reprezentanţele sexului frumos.

‘Purtati mai rar blugi skinny şi pantofi cu toc şi acordaţi-vă câte un răgaz’, a adăugat medicul.

Leave a Reply