O insulă imensă dotată cu un port şi o pistă de aterizare ar putea deveni cel mai nou proiect finanţat de Europa, în cazul în care planul va fi aprobat la sfârşitul acestei luni.

Structura care s-ar întinde pe o suprafaţă de 6,5 kilometri pătraţi va cuprinde o centrală electrică gigantică înconjurată de un parc imens de mori de vânt.

Insula este situată în Marea Nordului şi, dacă proiectul va fi aprobat, va primi numele de ‘North Sea Wind Powered Hub’.

Pentru a se asigura că totul merge strună, marii oficiali europeni vor desemna o echipă de ingineri care se vor muta pe insulă.

Staff-ul se va asigura că cei 80 de milioane de locuitori ai Europei vor fi alimentaţi cu energie electrică în permanenţă.

Insula va mai ‘găzdui’ şi o reţea de panouri solare şi turbine de vânt, plasate de-a lungul bancului de nisip Dogger.

3E38720800000578-4293250-The_North_Sea_Wind_Power_Hub_would_serve_a_vast_network_of_solar-a-4_1489402492216

North Sea Wind Powered Hub va avea scopul suprem de a furniza energie pentru şase state europene, situate de-a lungul cablulilor subacvatice: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Norvegia şi Belgia.

Potrivit Copenhagen Post, costurile proiectului sunt estimate la 1.3 miliarde de dolari iar furnizorul naţional de energie al danezilor Energinet susţine că centrala electrică offshore va deveni funcţională în anul 2050.

Proiectul a fost conceput de câteva companii energetice din Danemarca, Olanda şi Germania.

Pe lângă centrala electrică de dimensiuni colosale, parcul de agrement şi reţeaua de panouri solare, insula va mai cuprinde şi locuinţe, ateliere, un lac artificial şi un parc.

Leave a Reply