cornurile

Cornurile din comerţ conţin de la alcool la glicerina şi celuloză. Acestea sunt rezultatele unei cercetări a Asociaţiei Pro Consumatori.

ONG-ul îşi propune să înveţe populaţia să citească etichetele produselor, în aşa fel încât să ştie ce consumă.

Totodată, experţii Asociaţiei vor să promoveze un stil de viaţă sănătos, aşa că recomandă evitarea unor produse cu încărcătură chimică mare.

Experţii au analizat peste 61 de mărci de cornuri existente pe piaţa din România. Fie că sunt de producţie autohtonă sau de import, concluziile sunt îngrijorătoare.

92% dintre produse conţin conservanţi, iar 82% sunt plini de arome sintetice. 75% dintre cornuri au mai mult de 5 aditivi alimentari, iar 61% conţin câte doi conservanţi.

 

Cornurile din comerţ conţin alcool, celuloză sau glicerină

Studiu a fost făcut de experţii APC şi s-au avut în vedere mai multe aspecte ale produselor. Aceştia au analizat ingredientele produselor, aditivii alimentari utilizaţi, dar şi eventualul impact asupra stării de sănătate pe termen lung.

În urma experimentului, au fost găsite ingrediente precum: mai multe uleiuri, de palmier, floarea soarelui, rapiţă sau de bumbac, lapte praf, pudră şi praf de ouă, ouă întregi, alcool, zer sau siropuri diverse. De asemenea, au mai fost găsite şi proteine din lapte şi grâu, mai multe feluri de amidon, sare cu iod şi miere.

De asemenea, în cele 61 de cornuri analizate s-au identificat 29 tipuri de aditivi alimentari.

 

Experţii APC spun că nu toate cornurile sunt dăunătoare

Croissantul original, fraţuzesc, făcut din ingrediente proaspete este un produs respectat. Este adevărat că are şi el o cantitate mare de unt şi făină, dar sunt ingrediente naturale. Cornurile ambalate din supermarketuri, însă, nu au nimic în comun cu reţetă originală a croisantului şi au o încărcătură chimică uriaşă şi nocivă.

Leave a Reply