psoriazis

Dacă te confrunţi cu psoriazisul, nu dispera!

În primul faci parte dintr-o comunitate globală formată din zeci de milioane de persoane, care suferă de aceeaşi boală autoimună.

În al doilea rând, metodele pentru a-ţi acoperi acele pete roşii, deloc plăcute la vedere, fac parte dintr-o sursă inepuizabilă.

Cel mai elocvent exemplu este Kim Kardashian

În timp ce arsenalul de produse cosmetice cu o putere de acoperire foarte mare este extrem de vast, dacă nu eşti atentă în momentul în care ţi le alegi, în loc să îţi mascheze problema, aceste cosmetice ţi-ar putea accentua petele de psoriazis.

Înainte de toate, trebuie să menţionăm că persoanele diagnosticate cu psoriazis trebuie să devină în permanenţă preocupate de problema hidratării.

Dermatologii recomandă o loţiune pe bază de vaselină, pentru a forma o barieră protectoare şi pentru a îmbunătăţi aspectul petelor.

Vaseline-100-pure-font-b-petroleum-b-font-font-b-jelly-b-font-skin-protectant-moisturizer

O altă recomandare extrem de importantă este evitarea loţiunilor de exfoliere şi a scruburilor de orice fel.

Ba mai mult, acestea trebuie considerate duşmanul numărul 1 în cazul unor astfel de afecţiuni deoarece nu vor face decât să înrăutăţească problema.

În schimb, aplicarea unui concealer sau a unui fond de ten nu reprezintă o problemă, atâta timp cât aceste produse sunt pe bază de minerale sau uleiuri naturale.

10984700-1408473788-539889

 

 

Bare-Minerals-SPF20-Correcting-Concealer_04

 

 

 

 

 

‘Produsele cosmetice nu afectează psoriazisul deoarece psoriazisul este declanşat din interior spre exterior’, declară un expert.

Leave a Reply