cutremur

ISU a stabilit locurile în care va duce oamenii afectaţi de un potenţial cutremur. Raed Arafat a declarat că Inspectoratul are locurile stabilite, însă nu le va anunţa din timp.

Acesta a spus luni că autorităţile ştiu deja unde vor duce sinistraţii. Locaţiile, însă, nu vor fi anunţate din tmip, întrucât nu se ştie dacă vor pute fi utilizate după cutremur.

Secretarul de stat a declarat că zonele au fost identificate. Arena Naţională şi Palatul Parlamentului sunt doar câteva dintre ele.

Raed Arafat a participat la o conferinţă despre managementul dezastrelor

Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ambasada Japoniei. Şeful DSU a mai spuns că ofiţeri ai Inspectoratului au fost trimişi la training în Japonia. Aceştia au asitat la toate procedurile de pregătire a populaţiei.

Prin urmare, planul de evacuare în cazul unui seism major este deja pus la punct. Acesta conţine atât elemente de asigurare din Japonia, cât şi măsuri implementate în România, a mai spus Arafat.

 

Zonele în care vor fi duşi sinistraţii nu trebuie să fie în apropierea zonei de cutremur

Secretarul de stat a mai declarat în cadrul conferinţei că zonele nu sunt neparat cele din apropierea locaţiei în care s-a produs seismul. Acesta susţine că în cazul unui dezastru natural, parcurile şi stadioanele pot fi afectate şi ele. Astfel, se produce surparea şi acoperirea lor şi nu vor mai putea şi utilizate.

Autorităţile trebuie să aibă în vedere mai multe locaţii pe care să le evalueze rapid după producerea seismului.

Raed Arafata spune că zonele vor fi anunţate imediat după producerea cutremurului prin toate mijloacele necesare. Se vor folosi toate canalele: radio, TV, internet şi chiar megafoane.

Odată ce sinistraţii vor ajunge la punctul de întâlnire, aceştia vor fi transportaţi cu autobuze spre zone sigure, acolo unde autorităţile îi vor aştepta cu asistentă.

Cel puţin, acesta este planul pe hârtie.

Anchetele făcute de presa din ţară de-a lungul vremii arată că, în eventualitatea unui cutemur, autorităţile sunt total nepregătite.

Leave a Reply