Ai intrat la facultatea de drept? Felicitări, este timpul să începi să gândești ca un inginer.

Studenții „legii” trebuie să se simtă în largul lor atunci când vine vorba despre ultimele inovații în tehnologie.

Universitățile din întreaga lume susțin introducerea de cursuri care pregătesc studenții în utilizarea software-ului legal și asistarea online a cercetarii juridice.

Este din ce în ce mai clar pentru toată lumea că automatizarea va afecta nu numai procesul de fabricație în următorii ani.

Oare și domeniul juridic va avea aceeași soartă?

Un raport publicat în 2015 de către Comitetul pentru Dezvoltare Economică din Australia, a constatat că 40 % din locurile de muncă la nivel global ar putea fi înlocuite în următoarele două decenii de sisteme automatizate.

Profesioniștii cu gulere albe, incluzând medicii și avocații, nu vor fi în mod necesar cruțați.

De fapt, unele firme de avocatura au inaugurat deja rularea software-ului legal.

Universitatea din New South Wales din Sydney, Australia, este una dintre școlile care a adoptat introducerea unor cursuri de formare a studenților în utilizarea noilor sisteme.

“Dreptul este un domeniu destul de complex, și am codificat că sistemul expert salvează destul timp și crește acuratețea proceselor legale”, a explicat purtătorul de cuvant al facultății de drept din cadrul universitatii New South Wales.

“Un număr impresionant de studenți vin la noi acum, cu propriul prototip dezvoltat, înființat în timpul anilor adolescenței, sau cu experimente tehnologice de diferite forme, ce mimează Bitcoin, spre exemplu”, a spus acesta.

În timp ce software-ul reduce unele dintre procesele manuale și sarcinile repetitive de cercetare, care sunt adesea efectuate de juniori sau avocați de nivel mediu, pentru moment, acesta nu înlocuiește niciun rol principal în branșă.

Însă, privind în perspectivă, studenții la drept ar trebui să ia în calcul această pistă.

Leave a Reply