analize

Mai multe clinici şi laboratoare din Bucureşti sunt bune de plată. Acestea au fost somate să înapoieze banii pentru analize de laborator făcute acum cinci ani.

Furnizorii sunt atât privaţi cât şi de stat şi sunt acum obligaţi de statul roman să dea banii înapoi. Somaţia se referă la valoarea analizelor făcute în perioada 2013 – 2015.

Un control efectuat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scos la iveală mai multe nereguli în privinţa contractelor încheiate în acea vreme.

 

Analize de laborator în valoare de 100 de milioane de lei

Deja furnizorii au fost deja notificaţi cu privire la sumele pe care trebuie să le dea înapoi, aceştia spun că nu există o bază legală. Aceştia mai arată că suma decontată în acea perioadă de CNAS se ridică la o sută de milioane de lei.

De cealaltă parte, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti este principalul pion în relaţia cu furnizorii de servicii medicale, fiind singura capabilă să ia măsuri în astfel de cazuri. Reprezentanţii instituţiei spun că notificările au fost trimise celor care au încălcat legea la acea dată.

Somaţiile au ca baza nişte erori de procedură aflate în contractele din acea perioadă. Oficialii din Sănătate mai menţionează că niciunul dintre beneficiarii analizelor nu va fi afectat de această măsură.

 

Majoritatea furnizorilor somaţi de stat sunt privaţi

În timp ce CASMB spune că vor rezolva problema elegant, pe cale contractuală, reprezentanţii furnizorilor spun că vor exista consecinţe.

Aceştia au afirmat că banii vor fi recuperaţi tot de la asiguraţi, într-un fel sau altul.

 

 

Leave a Reply