casa de copii

O situaţie fără precedent are loc la Centrul de Plasament Delfinul din localitatea constănţeană Agigea

Un fost beneficiar al instituţiei dar şi un grup de foşti angajaţi au dezvăluit pentru Replica Online ororile care se petrec acolo.

Deşi a preferat să nu îşi dezvăluie identitatea, persoana în cauză le-a relatat jurnaliştilor o serie de evenimente groaznice, care se petrec de ani buni.

Pe lângă faptul că aceşti copii nu sunt îngrijiţi corespunzător, iar cadrele didactice nu respectă orele de curs, majoritatea ajung în centre de detenţie la scurt timp după vârsta majoratului.

Se pare că majoritatea sfârşesc rău deoarece nu au cele mai bune modele de urmat

Cel mai elocvent exemplu este psihologul centrului, o doamnă ‘sus-pusă’ – exact cum a subliniat sursa, care a dezvoltat o pasiune din a încălca toate regulile impuse de conducerea instituţiei.

Pe lângă faptul că fumează de faţă cu elevii instituţionalizaţi, femeia şi celelalte angajate fură tot ce se poate din bunurile centrului.

Se pare că atât psiholoaga cât şi colegii săi pleacă acasă cu ‘traistele pline’, iar de multe ori nici măcar nu se obosesc să mai treacă pe la supermarket deoarece îşi fac ‘piaţa’ din cămara centrului.

Pe lângă exemplele denaturate, aceşti copii se uită de dimineaţă până seara la filme pentru adulţi, puse la dispoziţie chiar de unul dintre profesori.

În loc să le predea, cadrele didactice le oferă jocuri video şi alte mijloace similare, în timp ce ei execută cu totul şi cu totul alte activităţi.

Plângerile penale o au în prim-plan şi pe ‘profesoara/dansatoarea din buric’

Una dintre profesoare, pe lângă jobul de la centru, mai are încă o ‘slujbă’ part-time.

După ce îşi termină programul la centru, această domnişoară dansează din buric într-un club de noapte.

Ba mai mult, uneori în loc să predea, obişnuia să le danseze şi copiiilor.

Potrivit Replica Online, plângerea a fost depusă la Consiliul Judeţean Constanţa.

Leave a Reply