constănţeni

Provocările fac parte din viaţa fiecărui sportiv. Iar cum performanţa nu cunoaşte limite, acestea pot fi oricât de ambiţioase. Asta cred şi doi constănţeni care se pregatestc pentru provocarea vieţii lor.

Mihai Nenciu şi Bogdan Ofiţeru sunt doi sportivi din Constanţa care vor să atingă un nou prag al performanţei.

După ce au participat la numeroase maratoane şi concursuri de atletism în ţară, cei doi vor să scrie istorie. Vor participa la ultramaratonul „100 miles of Istria” în Croaţia.

Evenimentul este programat în perioada 7-9 aprilie şi este destinat numai celor care vor să îşi testeze limitele.

Peste 700 de sportivi vor alerga 171 de kilometri pe un traseu dificil. Timp de 48 de ore, aceştia nu vor avea voie să se oprească şi vor trebui să înfrunte diferenţe de nivel, dar şi un teren care le va pune probleme.

Practic, sportivii vor trebui să traverseze munţii Cicarija și Ucka pe trasee nemarcate.

Cei doi constănţeni nu sunt la primul ultramaraton

Mihai Nenciu şi Bogdan Ofiţeru au mai participat în urmă cu un an la o competiţie similară în Cappadocia, Turcia. Traseul a avut 120 km, iar cei doi au obţinut rezultate bune, scriu jurnaliştii de la Replica de Constanţa.

Deocamdată, Mihai şi Bogdan se antrenează pe teren plat, la Constanţa. Aceştia aleargă câte 200 km pe săptămână şi spera să facă o figură frumoasă luna viitoare în Croaţia.

„100 miles of Istria” face parte din Ultra World Trail Tour, iar fiecare concurent va primi un număr de puncte, în funcţie de rezultatele obţinute.

 

Leave a Reply