DEX Online

Site-ul DEX Online a fost suprasolictitat luni, în timpul probei de Limba şi Literatura Română la simularea examenelor naţionale.

Sute de căutări au avut loc la nivel naţional, în doar câteva ore.

Administratorii site-ului spun că se aşteptau să se întâmple acest lucru. De cealaltă parte, oficialii din Educaţie se arată suprinsi şi spun că vor demara o anchetă.

Motivul este cel puţin evident: elevii s-au folosit de telefoanele mobile pentru a se lămuri în legătură cu anumite cuvinte care le-au pus probleme la examen.

 

DEX Online: acelaşi lucru s-a întâmplat şi anul trecut

Cătălin Frâncu, repezentantul site-ului a spun că se aştepta ca unele cuvinte să fie căutate suspect de des. În momentul în care au văzut care sunt cuvintele, cei de la DEX Online au decis să îi încurce puţin pe utilizatori. Aşa că au schimbat definiţiile şi în loc de „pretutindeni” au pus „pururi”, iar în loc de „a zări”, au pus „a zori”.

Înainte de ora 9 a început să crească numărul de căutări. Frâncu presupune că, cel mai probabil, acestea au fost generate de profesorii care multiplicau subiectele. De la ora 9 şi până la ora 11, căutările au ajuns la 300, iar după ora 11, la o mie. Asta pentru două cuvinte care au maximum câteva zeci de căutări pe lună, în mod obişnuit.

Tot Cătălin Frâncu mai spune că anul trecut s-a întâmplat acelaşi fenomen, iar căutările din timpul examenelor au fost făcute numai de pe dispozitive mobile.

 

Ministrul Educaţiei se arată suprins

Pavel Năstase a afirmat că nu s-au primit semnale în acest sens. Şi nici nu se aştepta să primească, deoarece elevii nu au voie cu telefoanele în sala de examen.

Acesta a spus că va demara o achetă la nivelul ministerului, iar dacă lucrurile se adeveresc, supervizorii vor fi sancţionaţi.

Pavel Năstase a declarat că va verifica dacă elevii au intrat cu telefoanele în examen şi în ce şcoli s-a întâmplat acest lucru.

 

Leave a Reply