Scufiţa Roşie

Micuţa a mers prin pădure, înfruntând frigul sberian în drum spre bunica sa. Întocmai ca Scufiţa Roşie, Saglana Salciak a luat în piept obstacolele din pădure pentru a-şi salva bunica.

Fetiţa a devenit o eroină în micuţul sat în care locuieşte, din apropierea Mongoliei. Viaţa acolo este liniştită şi fără pericole sociale, însă plină de provocări ale naturii.

Mama celei mici, care a lăsat-o singură prin pădure, risca închisoarea pentru neglijenţă.

Scufiţa Roşie din Siberia a făcut înconjurul lumii

Întâmplarea este aproape ireală. Saglana locuia la o fermă izolată într-o pădure, alături de bunicii săi. Regiunea Tere-Holiskovo se află în vecinătatea Mongoliei.

La începutul lunii trecute, fetiţa a găsit-o pe bunica sa, în vârstă de 60 de ani, nemişcată. Soţul femeii, nevăzător, a trimis-o pe cea mică să caute ajutor, chiar dacă afară era întuneric beznă şi foarte frig.

Cea mică s-a îmbrăcat, a luat la ea o cutie cu chibrituri şi s-a dus la cel mai apropiat aşezământ, la 8 kilometri distanţă. Saglana a înfruntat temperaturi de minus 30 de grade, dar şi animalele sălbatice din pădurea Tere-Holiskovo.

Fetiţa nu a apucat să ajungă până la fermă, însă a fost găsită de un localnic, căruia i-a povestit ce s-a întâmplat. O ambulanţă s-a deplasat până la bunica ei, însă femeia suferise un infarct care i-a fost fatal.

Gestul celei mici a stârnit reacţii diferite. De la admiraţie la stupoare, lumea s-a împărţit în două.

Saglana Salciak a fost intervievata ulterior de presa din Rusia

Ea a spus că nu a făcut altceva decât să „meargă înainte” şi că nu i-a fost frig, ci foame.

Autorităţile din Rusia au început deja o anchetă împotriva mamei ei, aflată în altă parte a ţării. Aceasta riscă să ajungă după gratii pentru că a lăsat un minor nesupravegheat şi l-a expus unor pericole uriaşe.

Până la finalizarea anchetei, micuţa a fost plasată într-un centru social unde îşi va sărbători cea de-a cincea aniversare.

 

Leave a Reply