grăsimea abdominală

Veşti bune pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus. Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou aliment care reduce grăsimea abdominală.

Uleiul de rapiţă este nouă descoperire a cercetătorilor din Canada şi SUA. Aceştia au vrut să vadă ce alimente ar putea combate sindromul metabolic. Acesta este principala cauză a bolilor de inimă şi a diabetului de tip 2, care afectează mai mult de o treime dintre cetăţeni.

Sindromul metabolic este caracterizat de grăsimea abdominală în exces

Rezultatele cercetării au fost prezentate zilele trecute în carul unor conferinţe stiintificie cu privire la bolile cardiovasculare. Cercetătorii au arătat cum uleiul de rapiţă folosit în prepararea anumitor produse poare reduce ţesutul adipos din jurul abdomenului.

Testarea a fost făcută pe 121 de voluntari. Aceştia au urmat o dietă de 2000 de calorii şi au consumat zilnic câte un smoothie cu diverse uleiuri vegetale.

La sfârşitul studiului, cei care au consumat ulei de rapită timp de o lună de zile, au avut o reducere a grăsimii abdominale cu cu 1,6% mai mare decât ceilalţi participanţi.

 

Se pare grăsimile sănătoase din acest ulei sunt cele care reduc grăsimea abdominală

Odată redus stratul adipos, riscul de sindrom metabolic scade. Odată cu el, şansele de a dezvolta o boală de inimă său accident vascular sunt şi ele mai reduse.

Oamenii de ştiinţă recomandă ca, pe lângă uleiul de rapiţă, să avem o dietă echilibrată şi să facem mişcare în mod regulat.

Grăsimi bune pentru sănătatea cardiovasculară se găsesc în mai multe alimente. Avocado, nucile, seminţele, uleiul de arahide sau măsline sunt şi ele surse bune de grăsimi sănătoase. Toate acestea pot reduce ţesutul adipos din jurul abdomenului şi pot ajuta, astfel, la reducerea stratului de grăsime abdominală.

Studii anterioare au arătat că dieta mediteraneană este cea mai sănătoasă pentru o bună funcţionare a inimii şi a sitemului circulator. Aceasta prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, adepţii ei fiind printre cei mai longevive persoane.

 

Leave a Reply