cosmetice

Toate femeile au trecut prin situaţia în care fondul de ten este pe terminate iar, înainte cu 10 minute de plecare, am încercat să stoarcem şi ultima picătură pentru a ne finisa machiajul.

Se pare însă că acest obicei nu este tocmai sănătos pentru tenul nostru

Potrivit experţilor din industria de beauty, acest obicei de a ‘stoarce’ şi ultima picătură a produsului poate genera infecţii de natură bacteriană destul de grave, chiar dacă obişnuieşti să îţi cureţi pensulele în mod regulat.

Specialiştii de la Hairtrade.com recomandă achiziţionarea unui rimel nou la fiecare şase luni şi schimbarea bureţilor de make-up la fiecare patru săptămâni.

Alte cosmetice extrem de vulnerabile în faţa bacteriilor sunt produsele cremoase, cum ar fi fardurile cremă şi produsele de buze.

Se pare că acest produse conţin cantităţi mici de cremă hidratantă – un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, aşa că fi-ţi cu ochii pe ele.

În cazul în care simţiţi un miros sau un aspect ciudat, scăpaţi de ele de îndată.

Creionul de ochi

Eyeliner-ul, în special cel lichid, ar fi bine să vă descotorosiţi de el după şase luni.

În cazul în care nu vă ‘puteti despărţi’ de el, măcar asiguraţi-vă că este închis în permanenţă.

Fondul de ten poate rezista fără probleme până la 12 luni deoarece conţine apă, uleiuri şi alţi agenţi de hidratare, în timp ce pudrele, mai ales cele compacte, pot rezista şi până la doi ani.

Leave a Reply