femeia de azi

Uitaţi de silueta clepsidră!

Femeia secolului 21 este mult mai voluptoasă şi mai înaltă decât reprezentantele sexului frumos de acum 60 de ani.

Cea mai evidentă schimbare, spune experţii, este circumferinţa taliei care a trecut de la o dimensiune de 68 la 86 de centimetri.

Deşi mărimea hainelor este mai mare cu patru numere decât a lui Marilyn Monroe, femeia zilelor noastre este vizbil mai sigură pe ea, stabilă financiar şi se bucură de aceleaşi oportunităţi ca şi un bărbat.

Oamenii de ştiinţă au comparat datele unor statistici din industria vestimentară şi au descoperit că în anii 50’, o femeie obişnuită din Marea Britanie avea o înălţime de 1,60 cm, o greutatea de 60 de kilograme şi purta mărimea 12.

În concluzie, o siluetă mignonă cu o talie îngustă de 68 de centimetri.

După mai bine de 60 de ani, forma fizică a unei femei obişnuite a suferit schimbări dramatice iar cele mai evidente sunt în zona taliei şi a bustului.

O femeie obişnuită măsoară în prezent 1,65 cm, are o greutate de aproape 70 de kilograme şi un bust mult mai generos.

16M_WOMAN SIZE.2

‘Femeile din ziua de azi sunt mult mai sănătoase decât cele din anii 50’, sunt mai interesate de felul în care arată şi de cariera lor’, a mărturisit unul dintre autorii studiului.

În timp ce femeia de acum 60 de ani era preocupată de curăţenie şi igienă, femeia de azi are o predilecţie pentru alimentele bogate în zaharuri, junk food şi alcool.

Aceste obiceiuri alimentare combinate cu un stil de viaţă sedentar reprezintă calea sigură pentru a suferi un infarct prematur.

 

Leave a Reply