protest

Poliţiştii au demarat o acţiune de protest în fata sediului Ministerului Afacerilor Interne. Aceştia cer majorarea salariilor şi plata sporurilor, conform legii.

Agenţii de poliţie s-au adunat în număr mare astăzi în faţa MAI.  Liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie spun că astfel vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la salarizarea oamenilor legii.

Preşedintele Sindicatului spune că diferenţele la salariu sunt uriaşe între agenţi şi ofiţeri. De asemenea, sporurile sunt calculate eronat la salariul din 2009, şi nu la cel actual. Oamenii legii pierd mult la salariu după ce le sunt calculate sporurile. Momentan, acestea nu sunt adaptate la salariul de bază de 1.450 lei, aşa cum este stabilit în 2017.

Adrian Diugu afirmă că şi timpul de lucru şi de repaus al polistitilor trebuie revizuite.

 

Peste 2000 de poliţişti au participat la protest

Aceştia au venit din întreaga ţară şi din Bucureşti pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de nivelul de salarizare. Ei cer Guvernului Grindeanu să ia măsuri cât mai repede cu putinţă, aşa cum au făcut în cazul profesorilor şi medicilor.

Agenţii de poliţiei vor să tragă un semnal de alarmă către Ministerul Afacerilor Interne, dar şi către Ministerul Finanţelor Publice.

Un agent câştigă de câteva ori mai puţin decât un ofiţer

Presdintele SNAP a mai spus că aceste diferenţe trebuie revizuite. Problema nu poate fi corectată decât prin noua lege a salarizării unitare.

De asemenea, un nou Acord Colectiv de Muncă trebuie elaborat cât mai curând. Cel vechi a încetat în luna mai a anului trecut.

 

Leave a Reply