Cel mai nou brevet Sony vă permite să vă încărcați telefonul furând energia telefoanelor prietenilor voștri.

Invenția constă într-o modalitate fără precedent de a transfera putere, fără fir, între două sau mai multe dispozitive, care utilizează tehnologia de comunicații într-un câmp apropiat, denumit generic NFC.

Însă, ceea ce descrierea patentului nu specifică, este dacă aceste dispozitive sunt neapărat telefoane. În același context, specialiștii au folosit termenul “dispozitiv electronic portabil de consum.”

`What a future`, compania care a observat pentru prima oara aceasta inovatie, sugerează că aceasta facilitate s-ar putea adresa portabilelor si bateriilor externe.

Tehnologia `Phone to phone`, asa cum a fost denumita, este o tehnologie de incarcare fără fir, dar care poate consuma o mare cantitate de energie, precum subliniază Gizmodo.

Ar părea o prostie să consumi o mare cantitate de viață a bateriei pentru a transfera puterea catre un alt telefon.

Bateriile externe raman, cu siguranta, o optiune mult mai adecvata.

Insa, aceasta varianta ar putea fi adaptata cu succes pentru locuri publice, cum ar fi baruri și restaurante, care ar putea oferi clienților aceasta alternativa, pentru a-si putea încărca telefoanele fara fir.

Cu toate acestea, in viitorul relativ apropiat, este posibil ca Sony sa scoata pe piata aceasta functionalitate, incorporata in noua generatie de telefoane inteligente.

Ca de obicei, nu știm dacă brevetul va avea ca rezultat un device propriu zis si nu ne ramane decat sa asteptam.

In orice caz, ar fi destul de cool daca am putea fura baterie de la prietenii nostri atunci cand suntem in oras si acestia nu par sa-si doreasca sa mai lase telefonul din mana.

Leave a Reply