doctoriţă

Caz şocant la Suceava! O renumită doctoriţă este suspectată că şi-a sedat cei doi copii cu medicamente folosite în cazul bolnavilor de cancer.

Adriana-Lorena Bîrleanu se află la conducerea Centrului Medical al IPJ Suceava. Doctoriţa este bănuită că şi-ar fi drogat copiii în vârstă de 11, respectiv 15 ani, cu calmante puternice. Motivul, spun surse apropiate, este că aceştia aveau porniri adolescentine şi rebele.

Semnalul de alarmă l-au tras profesorii celor doi băieţi. Comportamentul minorilor era schimbat fată de anul trecut, spun aceştia. Se izolaseră de restul colegilor, nu mai vorbeau nici cu profesorii şi nu se puteau concentra deloc la clasă.

Reprezentanţii şcolii au simţit că ceva nu este în regulă şi au sesizat Protecţia Copilului.

Asistenţii sociali au demarat imediat o anchetă şi i-au monitorizat pe cei doi copii. În luna februarie, aceştia şi-au dat seama că este posibil ca mama lor să le administreze sedative puternice.

După acheta celor de la Protecţia Copilului, cei doi băieţi au fost supuşi unor investigaţii amănunţite pentru a vedea ce efecte au avut medicamentele asupra sănătăţii lor. Medicii le-au luat atât probe de sânge cât şi de urină.

 

Din primele teste, a reieşit ca celui mic i se administrase Diazepam

Băiatul cel mare, în schimb, fusese supus unui „tratament” cu morfină în ultimele 48 de ore.

Procurorii DIICOT au deschis şi ei un dosar pentru a vedea ce s-a întâmplat cu cei doi copii. Nu vor să ofere foarte multe informaţii pentru moment,  pentru că victimele sunt minore şi oricum într-o stare vulnerabilă, spun aceştia.

Surse din IPJ, acolo unde lucra această doctoriţă, spun că aceasta şi-ar fi procurat calmantele de la nişte pacienţi aflaţi în faza terminală.

Nu se ştie deocamdată dacă femeia le administra copiilor calmante ca să îi liniştească sau aceste practici au avut loc pe tot parcursul vieţii.

Lorena Bîrleanu mai are încă un copil minor. Mai exact, o fiică în vârstă de trei ani. Mai mult, soţul acesteia este şeful serviciului de descarcerare de la ISU Suceava.

1 COMENTARIU

  1. Colegii noștri din DGASPC Suceava au fost sesizați, încă din data de 7 martie 2017, cu privire la situația asta. Ce am făcut de atunci, de ce nu ne-am mișcat mai repede ? Și acum cine e responsabil de situația prezentată ? Copiii sunt încă la părinții lor din cauza diectoarei Isăilă, care, în loc să-i protejeze, și-a susținut prietena. Părinții cum și când o să răspundă cu privire la aceste fapte ? Sunt oare colegi de-ai noștri care încearcă să acopere toată mizeria ? Și dacă da, de ce ? Cine e acum în măsură să decidă soarta copiilor și a părinților lor ?
    Ce nu spune nimeni, însă, este că, deși Poliția știa cu mult timp înainte despre experimentele ”medicului” Bîrleanu Adriana asupra propriilor copii, asupra soțului și tatălui său și autoadministrarea de droguri de mare risc de către aceasta, organele abilitate nu au făcut nimic ! Deși, încă din luna ianuarie 2017, a fost sesizat DIICOT-ul, nici aceștia și nici BCCO nu au mișcat un deget ca să rezolve situația bieților copii. Doctorița Bîrleanu este doar colegă cu ei, nu-i așa ? Nu ea este medicul lor de familie ? Nu le pune ea diagnostice și le prescrie rețete ? Oare le prescrie și lor aceleași rețete pe care și le prescria și ei și copiilor ? Oare câți dintre colegii doctoriței de la IPJ Suceava utilizează astfel de rețete ?
    Este evident acest lucru doar dacă ne uităm pe decizia Tribunalului, care în loc să ne dea câștig de cauză, astfel încât să putem proteja copiii de acțiunile distructive ale mamei lor, decide ca minorii să rămână în continuare la părinți…cu alte cuvinte, să îi drogheze mai departe ! Să ținem cont de faptul că, după o administrare îndelungată a medicamentelor respective și în cantități substanțiale, nu cred că doctorița Bîrleanu va întrerupe ”tratamentul”, riscând un colaps prin sevraj al copiilor.
    Nici școala la care învățau copiii nu s-a implicat și nici măcar cea care a decis, în instanță, ca cei doi băieți ai familiei Bîrleanu să rămână acasă, la părinți, în ciuda dovezilor care arătau că micuții erau drogați de către propria lor mamă (dacă i se mai poate spune așa!!!).
    Rușine acelor persoane care nu se pot numi oameni, care au pus batista pe țambal și au hotărât că interesele proprii sunt mai presus decât viața copiilor familiei Bîrleanu. Copii care se sting pe picioare, drogați până la pragul inconștienței, de o persoană iresponsabilă și necruțătoare, precum Bîrleanu Adriana. Și rușine și colegilor noștri din DGASPC Suceava care nu și-au făcut treaba (intenționat sau nu), astfel încât copiii să poată fi salvați.

Leave a Reply