fertilitate barbati

Se spune că suntem ceea ce mâncăm

Această expresie este, în special, valabilă pentru bărbaţii care vor să devină taţi.

Un studiu recent arată că există o legătură foarte puternică între capitolul ‘nutriţie’ şi calitatea fluidului organic masculin.

Se pare ca reprezentanţii sexului tare care obişnuiesc să consume peşte, carne de pasăre, legume, fructe şi lactate sărace în grăsimi posedă un material genetic de calitate.

În schimb, masculii cu o dietă bazată pe carne procesată, cartofi, brânză şi alcool se vor confrunta cu opusul situaţiei de mai sus.

Cercetătorii de origine spaniolă au descoperit că o alimentaţie bogată în Omega 3, Zinc şi Vitamina D produc cel mai fertil fluid organic.

De asemenea, consumul regulat de alcool, cofeină, carne roşie sau procesată are un efect negativ asupra şanselor de a deveni părinte şi asupra nivelului de fertilitate.

Dacă descoperirea se dovedeşte a fi 100% adevărată, schimbarea alimentaţiei ar putea reprezenta salvarea cuplurilor care se străduiesc, de ani buni, să conceapă un copil.

Potrivit aceluiaşi experiment, mai mult de 25% din cupluri se confruntă cu probleme de infertilitate datorate calităţii scăzute a fluidului organic masculin.

O altă descoperire interesantă realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Delaware o reprezintă eliminarea nucilor şi a oleaginoaselor din alimentaţia bărbaţilor care îşi doresc să devină părinţi.

Se pare că nucile declanşează peroxidarea lipidica – proces capabil să distrugă celulele spermei.

În timp, peroxidarea lipidică poate distruge toate membranele materialului genetic şi, în final, poate reduce şansele de a concepe la zero.

Leave a Reply