intoleranţa lactoză

1 persoană din 5 crede că prezintă o intoleranţă la lactoză

Se pare însă că aceste persoane sunt de fapt alergice la o proteină din lapte, ci nu suferă de nicio intoleranţă.

Vestea bună pentru aceştia este ca un anumit tip de lapte de vacă s-ar putea să nu le creeze probleme la nivel digestiv.

‘Am renunţat la lactate şi senzaţia de balonare însoţită de durere abdominală a dispărut’ – o reacţie comună în rândul oamenilor cu probleme digestive.

Următorul pas este cât se poate de previzibil: aceştia devin ferm convinşi că au intoleranţă la lactoză şi renunţă la toate produsele care conţin lactoză, inclusiv laptele.

De curând, industria alimentară a suferit o altă schimbare majoră: laptele fără lactoză şi alte produse similare devin din ce în ce mai populare.

În special, de când stilul de viaţă ‘vegan’ a câştigat atât de mulţi adepţi

Potrivit unor studii recente, se pare că factorul care declanşează aşa-zisa intoleranţă este de fapt o proteină prezentă în lapte, cunoscută sub numele de A1.

‘Această alergie este detectată rapid şi, de cele mai multe ori, dispare când devii adult. Oamenii nu ştiu asta şi tind să creadă că sunt intoleranţi la lactoză, renunţând complet la lapte’ – a mărturisit unul dintre autorii experimentului.

Medicul mai explică şi că proteina A1 este responsabilă pentru simptomele pe care le asociem cu intoleranţa la lactoză.

În schimb, oamenii nu acuză aceleaşi reacţii în momentul în care consumă laptele A2.

Acest sortiment de lapte, relativ nou, provine de la vaci care produc doar lapte cu proteina A2.

Leave a Reply