Islanda

Guvernul din Islanda vrea să crească taxele din cauza numărului mare de turişti. Un număr recod de vizitatori a tranzitat ţara în ultima vreme, iar autorităţile vor să creeze un turism de calitate, fără a pune în pericol integritatea patrimoniului natural al zonei.

Ministrul islandez al tursimului a spus că succesul pe care îl au acum trebuie manageriat cu atenţie. Tocmai de aceea, guvernul de la Reykjavik ia în calcul măsuri mai stricte pentru turişti.

Numărul de vizitatori a ajuns la aproape două milioane, iar 45% din economia ţării este reprezentată de turism.

Cu toate aceastea, oficialii sunt îngrijoraţi că obiectivele naturale nu vor face faţă acestui număr de vizitatori.

Unele zone, precum celebra Laguna Albastră, nu fac faţa unei astfel de cantităţi de turişti. Prin urmare, singura soluţie rămâne taxarea suplimentară sau limitarea accesului la obiective naturale unicat în Europa.

 

Islanda a devenit şi mai vizitată după „Games of Thrones”

După deprecierea monedei locale şi filmarea celebrului serial TV, turismul din Islanda a explodat.

De la puţin peste 400 de mii de vizitatori în 2010, s-a ajuns la 2,3 milioane, estimaţi anul acesta. Numărul este uriaş, având în vedere că întreaga ţară are în jur de 340.000 de locuitori.

Turismul a a dus anul trecut un profit total de 5,1 miliarde de dolari.

 

Islanda este deja una dintre cele mai scumpe destinaţii din Europa

Chiar dacă guvernul de la Reykjavik încă nu a aplicat măsurile de taxare suplimentară, Islanda este oricum o destinaţie costisitoare.

O călătorie cu taxiul de la aeroport în centrul capitalei Reykjavik costă în jur de 150 de dolari. O cameră dublă la un hotel este de trei ori mai scumpă decât în orice alt oraş din ţările nordice.

În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, preţul acestora este dublu faţă de media din întreaga Uniune Europeană.

Leave a Reply