Portul Constanţa

O nouă acţiune a inspectorilor vamali a avut loc ieri în Portul Constanţa. Mii de jucării nedeclarate au fost găsite de aceştia într-un container sosit din China.

Activitatea inspectorilor vamali este din ce în ce mai intensă în ultima vreme în Potulul Constanţa.

Joi, poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime au verificat un container care sosea din China. Oamenii legii aveau informaţii că acesta ar putea conţine bunuri nedeclarate.

Astfel, în urma unui control, au fost găsite 3.400 de jucării în containerul respectiv. Acestea trebuiau să ajungă la o societate comercială din Ilfov.

Figurinele din pluş se ridicau la o valoare estimată la 43.000 lei şi au fost confiscate de inspectorii vamali.

 

Activitatea din Portul Constanţa este din ce în ce mai crescută

 

Odată cu venirea primăverii, traficul prin vama portuară este din ce în ce mai ridicat. Acest lucru presupune şi riscuri pe măsură, aşa că oamenii legii au dispus intensificarea controalelor.

La începutul acestei săptămâni, în Portul Constanţa, a avut loc cea mai mare captură de ţigări din ultimii cinci ani

Luni, pe 13 martie,  inspectorii vamali au dispus controlul unui container. Deşi în acte scria că nava cu pricina transporta hârtie de copiator, oamenii legii au găsit aproape 14 milioane de ţigări.

Deşi adresa de destinaţie era o societate comercială din Capitală, marfa ar fi putut ajunge oriunde în Europa după ce trecea de vama din Constanţa.

Valoarea ţigaretelor netimbrate s-ar fi ridicat la aproape 2.800.000 de euro, dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră, spun oamenii legii.

 

 

Leave a Reply