Mircea Ionescu Quintus

Preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal împlineşte sâmbătă 100 de ani. La celebrarea centenarului, Mircea Ionescu Quintus va fi decorat de preşedintele Iohannis.

Liderii naţional liberali au vorbit despre rolul pe care preşedintele de onoare l-a avut în istoria partidului. Aceştia au rememorat şi momentele în care acesta ajutat gruparea politică în crizele pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Preşedintele interimar al PNL spune că datorită acestuia, gruparea încă există pe scena politică.

 

Raluca Turcan:  Îi datorăm lui Mircea Ionescu Quintus existenţa

Turcan a declarat că seniorul este istoria vie a PNL. Acesta este care a susţinut cu tărie gruparea politică după 1990 şi a făcut-o mai puternică.

Determinarea acestuia de a nu se dezice de partid, dar şi demnitatea şi onoarea cu care a apărat principiile liberale sunt o lecţie pentru toţi. Seniorul este un model al valorilor reale, a mai spus preşedintele interimar al PNL.

 

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora astăzi pe Mircea Ionescu Quintus

Decoraţia îi va fi înmânată seniorului cu ocazia împlinirii centenarului. Ionescu Quintus este cel care a trăit atât pe vremea lui Carol al doilea, a prins două războaie mondiale şi care a l-a cunoscut pe Ion Antonescu. De asemenea, este de notorietate relaţia pe care acesta a avut-o cu Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Cu o zi înainte de aniversarea a 100 de ani, preşedintele de onoare al PNL este invitatul principal al întâlnirii de vineri de la Palatul Cotroceni. Evenimentul va avea loc în cadrul unei ceremonii fastuoase în Sala Unirii.

 

 

 

 

Leave a Reply