echinocţiul

Astăzi marcăm echinocţiul de primăvară. La ora 12:29, în ţara noastră a avut loc evenimentul care dă startul primăverii astronomice.

20 martie este ziua în care ziua este egală cu noaptea. Începând cu această zi, durata în care ne vom bucura de soare şi lumină va creşte considerabil până pe 21 iunie. Atunci va avea loc solstiţiul de vară.

Creşterea duratei zilei este valabilă doar în latitudinile nordice ale planetei. În partea sudică, fenomenul are loc invers.

În regiunile polare încep ziua polară, respectiv noaptea polară, care vor avea o durată de câte 6 luni.

 

În România, echinocţiul marchează începutul noului an agrar

 

În această zi, copiii de la ţară bat pământul pentru a alunga frigul. Ritualul este încă păstrat în anumite zone ale ţării, unde cei mici folosesc bete sau ciomege.

Tradiţiile spirituale spun că astăzi începe renaşterea

Orice formă de evoluţie are trei etape. Aceasta este prima dintre ele, şi anume creaţia. Acum este cel mai bun moment pentru a începe un proiect sau pentru a te pregăti pentru o nouă etapă din viaţa ta.

 

Astăzi este o zi bună să faci curăţenie

Indiferent că faci curat în casă sau vrei să faci o curăţenie mai subtilă, spirituală sau mentală, este bine că ziua de 21 martie să te prindă mai curat acolo unde ai nevoie.

Liderii spirituali spun că acasta etapă de „curăţenie” are loc oricum, la nivel instinctiv, însă este bine să fii conştient de importanţa zilei şi să îi dai o mână de ajutor.

De asemenea, se spune că astăzi este bine să nu te superi şi să încerci să îţi încarci mintea cu gânduri pozitive şi curate.

Leave a Reply