lactate cancer

Consumul excesiv de brânză poate mări riscul de a dezvolta cancer la sân cu mai mult de 50%.

Produsele de care trebuie să vă feriţi sunt brânza Cheddar şi crema de brânză, spun experţii.

Lactatele, cu excepţia iaurtului, se pare că reprezintă cauza mai multor anomalii deoarece conţin hormonul IGF-1.

IGF-1 are abilitatea de a transforma celulele bune în canceroase şi favorizează apariţia nodulilor mamari.

De asemenea, hormonul prezent în lactate poate conduce şi la obezitate – factorul determinant a mai mult de 13 tipuri diferite de cancer.

Experţii de la Centrul Roswell din New York au chestionat peste 3.000 de femei, din care 1.941 suferă sau au fost diagnosticate la un moment dat cu o formă de cancer mamar în ultimii 11 ani, prin măsurarea aportului de lactate.

Aceştia au aflat că brânza creşte riscul de a dezvolta cancer la san cu 53%, în special în cazul persoanelor care consumă mai multă brânză decât este necesar.

Partea ironică este că iaurtul poate micşora riscul de a face cancer la san cu 30%.

‘Produsele lactate sunt un mix de nutrienţi şi de substanţe non-nutritive care ar putea influenţa în mod negativ apariţia cancerului la sân’, a declarat unul dintre autorii studiului.

Organizaţia Charity Breast Cancer Now susţine că legătura dintre cancer şi pericolul pe care îl presupun lactatele în exces nu a fost 100% demonstrată aşa că o dietă echilibrată şi variată este singura măsură pe care o putem adopta.

Studii mai amănunţite au fost deja iniţiate de către medicii de origine americană.

Leave a Reply