Este un fapt cunoscut la nivel mondial ca femeile tind să trăiască mai mult decât bărbații.

In timp ce oamenii de știință au adunat o serie de teorii cu privire la această chestiune, credem că aceste imagini hilare (și periculoase) ar putea explica diferențele privind rata mortalitatii la femei si la barbati.

Într-adevăr, există o serie de motive pentru care femeile, statistic, trăiesc mai mult decât bărbații.

Unii considera că acest lucru este datorat solicitărilor si sarcinilor dificile la care sunt supusi bărbații, care au fost considerati, în mod tradițional, cei datori sa munceasca, sa castige bani si sa fie stalpul familiei in lumea occidentala.

Dar, in societatile moderne in care traim, diferența dintre munca unei femei si cea a unui barbat a devenit imperceptibila: femeile muncesc la fel de mult precum barbatii, si, cu toate acestea, inca traiesc mai mult.

Un alt posibil motiv al mortii premature la barbati identificat de catre oamenii de știință este faptul ca bolile de inima comune se dezvolta mai devreme la barbati, spre deosebire de femei.

Diferentele variate ale deficitului de fier, provocate de menstruatie pot schimba modul in care celulele cardiovasculare ale femeilor reactioneaza la bolile de inima.

O altă teorie este cea a comozomilor dublii X ai femeilor (față de cei XY la bărbați). Cromozomii XX ar putea conferi anumite avantaje femeilor.

In plus, cantitatea de testosteron a barbatilor ii poate afecta pe acestia intr-o mare masura, in special in jurul varstei de 20 de ani si ii poate determina sa se angajeze în comportamente periculoase sau auto-distructive.

Există mai multe teorii biologice ce ar putea sta in spatele vietii mai indelungate a femeilor, insa suntem siguri că un comportament precum cel din imaginile urmatoare nu ii ajuta pe reprezentantii sexului masculin.

men-safety-fails-4 men-safety-fails-5 men-safety-fails-8 men-safety-fails-10 men-safety-fails-15 men-safety-fails-30

Leave a Reply