boli ale pielii

La un moment dat în viața, cei mai mulți oameni vor experimenta senzatia de piele uscată.

Dar, atunci când aceasta devine o afectiune cronica, doar ajungand la cauza principala a problemei puteti identidifica una dintre cele mai bune metode pentru a ameliora simptomele neplacute.

Uneori, sa descoperi cauzele din spatele pielii uscate poate fi dificil, caci, pe langa cauzele interne, o serie de factori externi pot juca un rol esential in starea de sanatate a pielii tale.

Iata cateva cauze ascunse ale pielii uscate, care ar putea contribui la deshidratarea pielii tale, precum și unele sfaturi de ingrijire a pielii pentru a ajuta la restabilirea unui ten radiant.

Modificarea starii vremii

Cel mai bun mod de a combate pielea uscata cauzata de schimbarile climatice este de a utiliza în mod constant o cremă hidratantă.

Fluctuațiile drastice ale vremii pot avea un efect profund asupra sănătății pielii dumneavoastră și asupra starii generale de bine.

Dusurile lungi si fierbinti

Cu toate că poate fi relaxant pentru minte și corp, dusurile fierbinti pot face ravagii pe pielea ta.

Aburul și temperatura caldă a unui duș fierbinte pot epuiza pielea, de multe ori lăsându-vă cu pielea deshidratata si cu mâncărimi.

Același lucru este valabil și pentru expunerea prelungita la sauna sau in căzi cu hidromasaj.

Boli ale pielii

Boli ale pielii cum ar fi psoriazisul sau eczema, de asemenea numita dermatita atopica, pot lasa pielea inflamata, uscata și cu imperfectiuni.

In timp ce cauzele exacte ale acestor condiții sunt încă necunoscute, cercetatorii sugereaza ca genetica joaca un rol foarte important in dezvoltarea psoriazisului si eczemelor.

Acestea fiind spuse, cei mai mulți oameni cu aceste conditii ale pielii vor observa că factorii declansatori pot varia in functie de mediul inconjurator, anumite alimente, materiale de îmbrăcăminte sau chiar stres.

Leave a Reply