barbă

Bărbaţii cu barbă fac deja parte din peisajul urban peste tot în lume. Iar atunci când te uiţi la un bărbos, acesta este aproape întotdeauna însoţit de o domnişoară atrăgătoare.

Te-ai întrebat vreodată de ce barba pare să îi facă mai speciali pe bărbaţi iar femeile le rezistă cu greu? Oamenii de ştiinţă au descoperit secretul.

În urma unui studiu efectuat la Universiatea din Glasgow, s-a ajuns la concluzia că barba îi face pur şi simplu mai masculini. Se pare că părul facial oferă senzaţia că fălcile bărbaţilor sunt mai mari şi mai masculine.

Se aplică şi legea compensaţiei

Bărbaţii mai scunzi compensează ceea ce ei numesc un defect dacă poartă barbă. Doamnele şi domnişoarele tind să considere că barba le aduce un plus de masculinitate, făcându-i astfel mai atrăgători.

Oamenii de ştiinţă scoţieni au efectuat un experiment. La acesta au participat 37 de femei, cărora li s-au arătat nişte fotografii cu persoane de sex masculin. Pozele trebuiau să fie apreciate în funcţie de atractivitate şi notate ca atare.

Bărbaţii cu barbă au fost consideraţi cei mai atrăgători

Fotografiile din cadrul experimentului înfăţişau atât bărbaţi proaspăt bărbieriţi, cât şi domni cu bărbi bogate şi îngrijite.

Bărbaţii raşi au primit note mult mai mici. Femeile au preferat domnii cu fetele mai late, se pare. Iar cum barba face diferenţa de… lăţime, evident, bărboşii au câştigat teren detaşat.

Participantele la studiu au trecut cu vederea eventuale alte defectele ale persoanelor din fotografii şi i-au notat pe cei cu păr facial mult mai bine.

Oamenii de ştiinţă spun că  lăţimea feţei la persoanele de sex masculin este influenţată cel mai mult de nivelul de testosteron din timpul pubertăţii.

Leave a Reply