Poliţiştii au efectuat marţi dimineaţă percheziţii la o grupare interlopă din Ploieşti. Direcţia de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române a descins la 6 locuinţe. Persoanele percheziţionate sunt suspectate de înşelăciuni prin metoda „accidentul”.

7 suspecţi vor fi conduşi la secţie pentru declaraţii, după ce procurorii au emis tot atâtea mandate de aducere care vor fi puse în executare.

Marţi dimineaţa, oamenii legii din Inspectoratul de Poliţie Prahova şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. au descins la 6 adrese.

Poliţiştii au efectuat percheziţii în legătură cu infracţiuni de înşelătorie

Din cercetările oamenilor legii a rezultat că încă din toamnă anului trecut, persoanele suspectate ar fi comis 14 infracţiuni de înşelăciune. Toate acestea au avut loc în municipiul Ploieşti.

Intelopii ar fi înşelat victimele după ce le contactau pe telefoanele fixe. Aceştia le spuneau păgubiţilor ca o persoană apropiată a făcut un accident rutier grav.

Prin urmare, pentru a scăpa de eventualele dosare penale după comiterea accidentului, trebuiau achitate sume uriaşe de bani. Victimele erau păcălite ca apropiaţii lor au nevoie de bani, fie pentru intervenţii medicale, fie pentru a scăpa de urmărirea penală.

Victimelor le erau cerute diverse sume de bani. Acestea se încadrau între 2000 de lei şi 7000 de euro. Banii erau ridicaţi de complici ai acestora.

 

Oamenii legii spun că prejudiciul cauzat de „accidentul” se ridică la 67.000 lei

 

Nu mai puţin de 7 mandate de aducere au fost puse în executare. Suspecţii vor fi aduşi la audieri şi confruntaţi atât cu probele adunate de poliţişti, cât şi cu mărturiile victimelor din dosarele penale deschise pe numele lor.

La deschiderile de marţi au participat atât jandarmi, cât şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Prahova.

Leave a Reply