conducere

Bătrânii din Japonia care renunţă la carnetul de conducere vor primi un discount de 15% la servicii funerare.

Măsura controversată a fost luată în Japonia, după ce, în ultimul an, au avut loc mai multe accidente de circulaţie cauzate de persoane în vârstă. Bătrânii au declarat în majoritatea cazurilor că au încurcat pedala de acceleraţie cu cea de frână.

Autorităţile vor astfel să îi încurajeze pe şoferii în etate să renunţe la permis

Promoţia inedită a fost lansată de prefectura Aichi. O companie care deţine aproape 90 de sedii a anunţat că oferă o reducere de 15%. Tot ce trebuie să facă cei interesaţi este să vină şi să predea permisul.

Bătrânii trebuie să se prezinte la sediul firmei după ce, în prealabil, au fost la poliţie şi au predat actele. Mai apoi, aceştia sunt puşi să aducă documentele semnate de poliţie care să dovedească faptul că au renunţat la dreptul de a conduce.

De asemenea, membrii de familie care nu locuiesc în zonă, se pot bucura şi ei de discountul respectiv.

 

În întreaga ţară au fost luate astfel de iniţiative

Nu toate sunt atât de punctate precum aceasta. De obicei, autorităţile fac cadou curse de taxi sau intrări gratuite la anumite obiective. De exemplu, anul trecut în luna noiembrie, bătrânii care renunţau la permis, primeau discounturi masive la noodles.

În anul 2015, aproape 5 milioane de permise de conducere aparţineau persoanelor cu vârste de peste 75 de ani. În acelaşi an, accidentele provocate de bătrâni au fost mai numeroase.

 

Leave a Reply