Veninul unui paianjen australian ar putea preveni leziunile cerebrale provocate de un accident vascular.

Un paianjen care te poate ucide în aproximativ 15 minute ar putea fi, de asemenea, cheia pentru a-ti salva creierul după un accident vascular cerebral.

Veninul de pe pânza de paianjen australian poate ucide o persoană în aproximativ 15 minute.

Dar, partea buna este ca ar putea preveni leziunile creierului dupa un accident vascular cerebral.

Oamenii de stiinta au observat o molecula in veninul de paianjen australian care arata incredibil de mult precum un alt element chimic, dator sa protejeze celulele creierului.

Așa că au făcut ceea ce fac oamenii de știință de obicei – au testat molecula pe șobolani.

Rezultatele au fost destul de impresionante.

Cercetatorii au descoperit ca produsul chimic ar putea ajuta la prevenirea unor leziuni ale creierului, dacă se administrează la opt ore dupa un accident vascular cerebral.

Această proteină ofera protecție regiunilor creierului care sunt cele mai afectate de lipsa de oxigen și care sunt în general irecuperabile.

Accidentele vasculare cerebrale apar atunci cand un blocaj sau o hemoragie la nivelul creierului privează creierul de oxigen, iar celulele incep sa moara.

Cele mai multe accidente vasculare cerebrale apar de la un cheag de sange sau in urma ingustarii arterelor din creier.

Oamenii de stiinta încă mai au nevoie de timp pentru a testa eficacitatea substanței chimice la tratarea efectelor accidentului vascular cerebral, care rezulta din vasele de sange rupte.

Insa, studiile aplicabile subiectilor umani nu vor incepe, probabil, decat peste doi ani, asa cum au anticipat cercetatorii.

Leave a Reply