turişti

În 2016, Clujul a fost oraşul cu mai mulţi turişti decât locuitori. În premieră, oraşul a adunat anul trecut peste 370 mii de turişti, cu aproape 50.000 mai mulţi decât numărul de locuitori.

Cei mai mulţi turişti au venit în inima Transilvaniei din Eurpa şi Statele Unite. Majoritatea au fost la prima vizită în Cluj-Napoca, însă spun la unison că vor reveni.

Cei mai mulţi turişti sunt interesaţi de pieţele centrale

Majoritatea celor care au vizitat oraşul nu au ratat Piaţa Unirii şi a Muzeului, dar şi Dealul Cetăţuia, de unde oraşul poate fi admirat de la înălţime. De asemenea, Grădina Botanică şi Parcul Central au fost obiective interesante, mai ales în anotimpurile calde.

Piaţa centrală a oraşului este locul unde există cea mai multă cantitate de istorie pe metru pătrat. Arhitectura gotică este punctul de atracţie în Cluj-Napoca.

Tocmai de aceea, turiştii din întreaga lume se arata impresionaţi de Biserica Sfântul Mihail. Clădirea are o istorie de peste 500 de ani, iar piaţa din faţa ei este kilometrul zero atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Aici este punctul de întâlnire printre tinerii clujeni, dar şi locul din care fiecare turist va începe să viziteze oraşul.

Primăria Cluj-Napoca spune că numărul de turişti a crescut cu 15% în 2016

Purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că aproape 370 de mii de persoane au vizitat oraşul în scopuri turistice. La ultimul recensământ, populaţia Clujului era de 325 mii de oameni. Numărul turiştilor a crescut considerabil faţă de anul 2015.

Românii sunt pe primul loc la categoria de vizitatori. Pe locul al doilea sunt francezii, după care urmează nemţii, spaniolii, dar şi britanicii. Nu lipsesc nici italienii, americanii sau polonezii, spun reprezentanţii unui centru de turism din Cluj-Napoca.

În 2017 se aşteaptă şi mai mulţi turişti

Anul acesta, autorităţile sunt pregătite pentru un flux şi mai mare de turişti. Primăria a început deja lucrările pentru noi zone pietonale şi pentru a deschide noi obiective.

Investiţia se ridică la peste 9 milioane de lei.

Leave a Reply