CFR

Angajaţii CFR au intrat în grevă spontană în această dimineaţă. Din cauza salariilor mici, aceştia au refuzat să mai continue munca, ceea ce a afectat mersul trenurilor în toată ţara.

Salariaţii din transportul feroviar sunt nemulţumiţi de salariile mici şi de faptul că nici până acum, contractul colectiv de muncă nu a fost reînnoit.

Miercuri dimineaţa la ora 9, 145 de trenuri erau oprite în marile oraşe.

Protestul s-a declasat iniţial la Cluj-Napoca, acolo unde salariaţii au anunţat că timp de două ore nu vor munci. Pe de altă parte liderii sindicali spun că greva este una necontrolată şi spontană şi se poate prelungi oricât.

 

Protestul angajaţilor CFR s-a extins şi în alte oraşe

Aceştia au intrat în grevă şi la Craiova, Constanta, Braşov, Galaţi, Iaşi, Bucureşti şi Timişoara, iar trenurile care pleacă din aceste regionale ar putea avea întârzieri.

La ora 9.45, la Craiova a fost suspendat protestul, iar ciculatia feroviară a fost reluată în condiţii normale.

După greva spontană de astăzi, sindicatele vor avea noi negocieri cu conducerea CFR

În această după-amiază sunt programate noi discuţii cu reprezentanţii CFR SA, pentru a stabili eventualele majorări salariale.

În ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă, cel vechi a expirat azi-noapte, angajaţii nefiind acoperiţi de niciun contract în acest moment.

Greva spontană de astăzi a avut loc în condiţiile în care CFR SA şi federaţiile sindicale se află deja în negocieri privind contractul colectiv de muncă. În cadrul acestor negocieri, compania feroviară a anunţat că în bugetul companiei se afla deja creşterea fondului de salarii.

Reprezentanţii din trasporturi spun că salariile vor fi majorate, iar creşterea se va regăsi în veniturile angajaţilor CFR.

Totodată, compania şi-a ameninţat angajaţii care au intrat în grevă spontană. Într-un comunicat remis presei, se arata că „această formă de protest încalcă procedurile legale”. Reprezentanţii feroviari mai spun că greva angajaţilor a adus prejudicii de imagine şi de natură financiară.

Leave a Reply