Tomatele pot combate cateva boli ucigatoare – și devin chiar un antidot mai puternic atunci cand sunt preparate termic.

Rosiile gatite cresc nivelul de licopen nutritiv din organism, un antioxidant puternic ce impiedica dezvoltarea celulelor canceroase.

De asemenea, o alimentatie pe baza de rosii poate ajuta la reducerea riscului de cancer, osteoporoza si a bolilor cardiovasculare, precum au dezvaluit oamenii de știință.

In plus, rosiile gatite sunt mai benefice pentru organism decat cele in stare cruda.

Cercetatorii americani au descoperit ca aceste legume suculente sunt cea mai mare sursă de antioxidanti licopen, și, spre deosebire de alte fructe și legume, au o potență mai mare după ce sunt supuse prepararii termice.

Oamenii de stiinta de la Centrul Național de Siguranța Alimentară din Illinois au declarat nutrienții din rosii constituie niste mecanisme de protecție care ajuta la prevenirea inflamațiilor și cheagurilor de sânge.

O legătură puternică a fost deja stabilită între consumul de rosii și dezvoltarea unui risc mai mic de aparitie a anumitor boli, cum ar fi cancerul de prostata, bolile de inima si osteoporoza.

Ar putea reprezenta banala rosie secretul unei vieti mai lungi?

Cercetarea a pus accent in mod special pe relația dintre consumul de rosii și reducerea riscului de cancer, boli de inima, și alte condiții medicale considerate fatale.

Dovezile sugerează, de asemenea, că alimentatia pe baza de rosii ar trebui să fie recomandată mai des de catre personalul medical, datorită beneficiilor nutriționale pe care le poseda aceste legume.

Aceasta strategie simplă, dar eficientă, va ajuta totodata la mentinerea unei stari optime de sanatate, la prevenirea anumitor boli, precum si la creșterea aportului general de legume.

Leave a Reply