implanturi mamare cancer

Implanturile mamare pot cauza o formă rară şi dificilă de tratat de cancer, a confirmat Administraţia Internaţională de Alimente şi Medicamente.

Se pare că raportul a fost întocmit după ce 359 de femei au depus plângeri privind o potenţială legătură între implanturile mamare şi apariţia unei forme rare a limfomului Non-Hodgkin.

La începutul lunii februarie, nouă din cele 359 de femei au decedat.

Deşi Organizaţia Mondială de Sănătate a atras atenţia cu privire la riscurile pe care o presupune o astfel de intervenţie, cercetătorii americani au venit cu dovezi concludente.

Anul trecut, primii care au sesizat aşa-zisa legătura dintre intervenţia de augmentare a sânilor şi apariţia limfomului au fost medicii francezi.

Aceştia au avertizat companiile producătoare de implanturi cu silicon că vor fi nevoite să demonstreze siguranţă materialelor sau vor suporta consecinţele.

Acum a venit rândul experţilor din Marea Britanie pentru a recurge la măsuri

Se pare că britanicii sunt cei care vor analiza rapoartele trimise atât de organizaţiile din SUA cât şi cele din Franţa.

Tot ei vor fi şi cei care ne vor spune dacă legătura maliţioasă reprezintă sau nu o realitate.

Augmentarea implanturilor mamare reprezintă a doua cea mai populară intervenţie chirugicala din lume.

Numai în Statele Unite au loc 300.000 de astfel de intervenţii pe an.

Potrivit medicilor, dacă vă aflaţi printre doamnele care au recurs la o astfel de intervenţie, în cazul în care detectaţi vreo problemă, singura cale sigură pentru a o trata este de a îndepărta implanturile.

Leave a Reply