Danemarca

O româncă scrie istorie în fotbalul feminin. Florentina Olar-Spânu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din Danemarca.

Dacă fotbalul românesc este pe butuci, nu înseamnă că ţara noastră nu are valori. Însă, aşa cum se întâmplă în majoritatea domeniilor, acestea preferă să emigreze. În alte ţări, talentul este recunoscut şi apreciat ca atare, atât din punct de vedere financiar cât şi la nivel social.

 

Florentina Olar-Spânu a fost desemnată ieri cea mai bună jucătoare din Danemarca

Sportiva este componentă a echipei Fortuna Hjørring şi i-a cucerit pe danezi cu talentul său.

Anul trecut, aceasta cucerit şi Cupă cu echipa la care performează.

Aseară, în cadul unei ceremonii speciale, românca a câştigat titulul de cea mai bună jucătoare din ţară adoptiva în anul 2016.

Românca este originară din Constanţa şi are 31 de ani

Florentina Olar-Spânu este căpitanul naţionalei de fotbal feminin a României, iar tatelntul sau a fost remarcat şi de danezi.

Constănţeanca în vârstă de 31 de ani s-a arătat emoţionată de titlul obţinut, dar nu a uitat nici de naţională. Aceasta spune că 2016 a fost un an excelent şi pentru tricolore, când au fost la un pas de a scrie istorie, fiind foarte aproape de o calificare la Campionatul European.

Florentina a declarat că titlul obţinut în Danemarca este o mare realizare. Acest premiu este răsplata muncii sale timp de un an de zile. Ea mai spune că 2016 a fost până acum cel mai bun an din cariera sa.

Aceasta a mai declarat că nu ar fi ajuns aici dacă nu ar fi avut parte de cele mai bune coechipiere şi cei mai buni antrenori.

Echipa de club a româncei, Fortuna Hjørring, este în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Florentina evoluează pentru echipa daneză din anul 2013.

Leave a Reply