atac terorist Antwerpen

Un bărbat îmbrăcat într-o uniformă de camuflaj a fost arestat de poliţia oraşului Antwerpen deoarece a încercat să intre cu maşina în mulţimea de pe o stradă centrală, plină de magazine scumpe.

Evenimentul se petrece la nici măcar o zi după atacul terorist din Londra, de pe podul Westminster.

Incidentul ar fi avut loc astăzi, în jurul orei 11 în zona portuară a oraşului turistic, iar bărbatul se afla la volanul unei maşini cu numere de Franţa în timp ce conducea cu o viteză halucinantă pe Strada Meir.

‘Un bărbat în uniformă de camuflaj a fost arestat’, declară un martor.

Pietonii au sărit de o parte şi de alta a vestitei străzi de shopping pentru a nu fi călcaţi.

După ce planul său a eşuat, acesta s-a îndreptat către port, acolo unde a fost şi reţinut.

Se pare că la scurt timp după ce a fost preluat de către oamenii legii, o armată de poliţişti şi soldaţi au împânzit centrul oraşului.

Potrivit aceluiaşi martor, bărbatul părea de origine nord-africană.

Ţinând cont de faptul că acum două zile s-a împlinit un an de la atacul sângeros din Bruxelles, în care 32 de persoane au pierit, experţii sunt de părere că acesta a fost motivul care i-a îndemânat pe terorişti să recurgă la planurile pentru a lovi Londra şi, mai nou, Antwerpen.

Din nefericire, această strategie de a intra cu un mijloc de transport în mulţimile aflate pe străzile aglomerate din marile metropole ale lumii a devenit o practică obişnuită în rândul acestor criminali fără scrupule.

Leave a Reply